Ahogy már korábbi cikkünkben írtunk róla, szeptember 1-jétől minden szálláshelynek rendelkeznie kell olyan eszközzel, ami lehetővé teszi a vendégek úti okmányainak digitális rögzítését. Szerencsére a FelhőMatracnál erre is van megoldásunk!

A digitális okmányolvasás azt jelenti, hogy a  vendég bejelentkezésekor a scanner a belehelyezett okmányról (útlevél, személyi igazolvány, jogosítvány stb.)  beolvassa a szükséges adatokat, majd továbbítja a szálláshelykezelőbe, ahonnan az adatok eljutnak a VIZA rendszerbe, vagyis a Vendég Információs Zárt Adatbázisba, melyet a rendőrség bűnüldözés és bűnmegelőzés céljából használhat.  Ezt kizárólag szálláshelykezelővel összekötött és VIZA által hitelesített programok tudják elvégezni.

A VIZA egy többszörös, aszimmetrikus titkosítással védett informatikai rendszer, amelyben 2021. szeptember 1-jétől a magyarországi szálláshelyen megszálló minden vendég törvényben meghatározott személyes adatait titkosított módon tárolják. A szálláshely-szolgáltató a vendégek adatait a tudomására jutást követő első év utolsó napjáig kezeli, a VIZA rendszer legfeljebb két éven keresztül őrzi meg az oda beküldött adatokat. Az adatokban célzottan és kizárólag a rendőrség végezhet keresést, bűnmegelőzési és bűnüldözési feladatainak ellátásához.

A VIZA célja, hogy az érintett és mások jogainak, biztonságának és tulajdonának védelme, továbbá harmadik országbeli állampolgárok és a szabad mozgás és tartózkodás jogával rendelkező személyek tartózkodására vonatkozó rendelkezések betartásának ellenőrzése megvalósulhasson, azaz a VIZA elsődleges célja a közrend, a közbiztonság, az államhatár rendjének, az érintett és mások jogainak, biztonságának és tulajdonának védelmének elősegítése.” Forrás: https://vizainfo.hu/

A FelhőMatrac partnere a vadiúj mobilapplikáció, a Doqu, melynek segítségével bármely személyes okmány adatait be tudja olvasni okostelefonja kamerájával.

Bármilyen iOs vagy Android okostelefonra ingyenesen letölthető az AppStore-ból vagy a Google Play áruházból, és a FelhőMatraccal összeköttetésben működik.

Ahogy tőlünk már megszokott, most is könnyen kezelhető és költséghatékony opciót terveztünk. Ügyfeleink évente 18 000 Ft + Áfa díjért használhatják az applikációt egy eszközön, de ha szeretnék több telefonra is letölthető további díjazásért.

Ha szeptember 30-ig regisztrál, akkor a Doqu használati díja az első évben csupán 12 000 Ft + Áfa!

IDE kattintva eléri részletes használati utasításunkat, ahol képekkel illusztrálva követheti végig a gyors és egyszerű regisztráció, beüzemelés és használat folyamatait. A Doquval kapcsolatos gyakran ismételt kérdéseket és válaszokat ITT találja.

Még nincsen FelhőMatrac fiókja? Itt az idő, hogy váltson szálláshelykezelőt, hogy vendégéjszaka alapú árazásunkkal és praktikus kényelmi funkcióinkkal sok időt és költséget spórolhassunk Önnek szálláshelye adminisztrációs feladatai során. Kattintson, és nézze meg, mennyibe kerülne Önnek a FelhőMatrac!

Copyright © Felhőmatrac 2022. Minden jog fenntartva!

A Felhőmatrac szálláskezelőt a 7Hills Kft. készíti.

Közösség