Átláthatóbbá tesszük a FelhőMatrac árazását, hogy ügyfeleink még jobban járjanak velünk.

Fontos változtatások érkeznek a FelhőMatrac-ba és emiatt frissítjük az Általános Szerződési Feltételeinket.

Az új ÁSZF-hez kapcsolódó változtatások érvénybe lépésének dátuma 2022. június 1.

Az új ÁSZF-et itt tekintheti meg.

A FelhőMatrac mára egy közel ezer tagú családdá nőtte ki magát. Ahogyan az ügyfélkörünk bővül, egyre jobban látjuk, mire van szüksége a magyarországi kis és közepes szálláshelyeknek és hogyan tudjuk a leghatékonyabban támogatni őket.

Az évek során világossá vált, hogy a FelhőMatrac korábbi árazási modellje – ahol a felhasználóink csak akkor fizettek, ha volt vendégük – a legtöbb ügyfelünk számára mégsem volt annyira kedvező, mint szerettük volna. A csendes téli hónapok és a nagy foglaltsággal futó szezon árai jelentősen ingadoztak, és ez megnehezítette a pénzügyi tervezést felhasználóink számára.

Egy könnyen kalkulálható, a hosszú távú működést segítő árat szeretnénk biztosítani az ügyfeleinknek.

Új, átlátható szabályok a FelhőMatrac árazásában

Az árazási logikánk mostantól két modellt használ: a kempingek, fesztiválok és egyéb tömeges szálláshelyek számára előnyös vendégéjszaka-alapú árazásunkat kiegészítettük egy, az iparágban standard szobaszám-alapú árazással, amely a hotel, hostel, panzió, B&B stb. típusú ügyfeleinknek kedvez. Minden ügyfelünk a működésének megfelelő árazási logika szerint fog fizetni a FelhőMatrac szolgáltatásáért.

Havi fix előfizetési díj alapú számlázás + korlátlan Doqu használat

Bevezetésre kerül egy havi fix előfizetési díj, ami elegendő vendégéjszakát vagy szobát foglal magában ahhoz, hogy a Felhőmatrac legtöbb ügyfele számára az egyetlen díj legyen, amit fizetnie kell. Sőt, a Doqu digitális okmányolvasó is részévé válik az előfizetésnek és megszűnik a licencekre vonatkozó korlátozás. Azaz egy FelhőMatrac előfizetéssel korlátlan számú eszközön lesz használható a Doqu.

Igénybe vehető kedvezmények

A Felhőmatrac havidíja a felére csökkenthető abban az időszakban (évente maximum 6 hónap), amikor a szálláshely üzemeltetése szünetel. Ekkor mi zárva tartást, azaz nullás forgalmat küldünk az NTAK felé, vendéget fogadni nem lesz lehetőség a rendszerben. Azokban a hónapokban, amikor nincs vendége, egy kedvezményes, alacsony rendelkezésre állási díjat kell fizetnie, a rendszerben felvett szobák számától függetlenül. Bármekkora a szálláshelyének kapacitása, ugyanazt az alacsony díjat fizeti.

A változtatásokkal fontos mérföldkőhöz érkezik a FelhőMatrac. A fentiek lehetővé teszik számunkra, hogy még rugalmasabban alakítsuk a rendszert a magyarországi szállásadók igényeihez.

Ahogyan a korábbi években megszokhatták: egy ár-érték arányban rendkívül kedvező, megbízható, és egyre magasabb színvonalú szálláshelykezelővel támogatjuk a munkájukat.

Bemutatjuk az új árazást

Az árak szálláshelyenként értendőek, naptári hónapra vonatkozóan.

A FelhőMatrac havi alapdíja 480 vendégéjszakáig vagy 8 szobáig 4990 Ft + Áfa, ezen felül 25 Ft/vendégéjszaka/hó és 550 Ft/szoba/hó. Az előfizetéshez korlátlan Doqu használat tartozik, bármennyi eszközön.

Évente összesen maximum 6 hónap időtartamra szüneteltetési lehetőséget kínálunk felhasználóinknak. Ekkor a Felhőmatrac havidíja a felére csökken és csak egy alacsony fix rendelkezésre állási díjat kell fizetni. A szüneteltetés ideje alatt a szálláshely üzemeltetése is szünetel, azaz a szálláshely nem jelent forgalmat az NTAK felé.

Foglalásainak kezeléséhez egész évben hozzáfér; akkor is, amikor épp szüneteltet. Mielőtt szüneteltetni kezdi a működést, előre jeleznie kell felénk.

A szüneteltetés kedvezménye más kedvezménnyel nem összevonható.

Egyedi árajánlat kéréséhez használja az oldal alján található Ajánlatkérő űrlapot.

Területegység

4990Ft + ÁFA /hónap
  • 480 vendégéjszaka az előfizetésben
  • Minden további vendégéjszaka: 25 Ft + ÁFA / hónap
  • Korlátlan Doqu használat
  • Évente max. 6 hónap szüneteltetés
  • Szüneteltetés idején rendelkezésre állási díj: 2490 Ft + ÁFA / hónap

Mit jelent mindez meglévő ügyfeleink számára

Bár úgy gondoljuk, hogy az új rendszer általánosságban jobb lesz, tudjuk, hogy a változások megterhelőek. Az alábbiakban bemutatunk három példát, hogy hogyan kalkulálunk meglévő ügyfeleink számára:

  • Egy hét szobát üzemeltethető turistaház, 2 db Doqu előfizetéssel a korábbi árazás szerint 6071 Ft-ot fizetett havonta átlagosan. Számára az összes költség mostantól fixen 4990 Ft-ra csökken, sőt, korlátlan eszközön használhatja a Doqu-t. Ez a díj tovább csökkenthető, ha a turistaház úgy dönt, néhány hónapra szüneteltetést vesz igénybe.
  • Egy tizenöt szobát üzemeltető üdülőház eddig vendégéjszaka alapon, 2 db Doqu előfizetéssel átlagosan 6994 Ft-ot fizetett havonta a FelhőMatrac szolgáltatásaiért. Voltak olyan hónapok, amikor nem voltak vendégéjszakái. Az új árazási modell szerint 4990 Ft előfizetési díj (benne 8 szoba) + 7 szoba szorozva 550 Ft-tal = 8840 Ft-ot fog fizetni havonta. Azonban, ha igénybe veszi a szüneteltethetőségi kedvezményt (2490 Ft) azokra a hónapokra, amikor várhatóan nem lesznek vendégéjszakái, akkor az átlagos havi díja csökkenni fog: hat hónap szüneteltetés esetén 5665 Ft lesz. Tehát végeredményben ez az ügyfelünk is jobban jár, sőt, még több eszközön használhatja a Doqu-t az új árért.
  • Egy kemping, amely átlagosan havonta 227 vendégéjszakát jelent a FelhőMatracon keresztül (a csúcs a nyári hónapokban 300-400 éjszaka is lehet), 2 db Doqu előfizetéssel havonta 5618 Ft-ot fizetett egy évre vetítve. Az új árazás szerint 4990 Ft előfizetési díjat fog fizetni minden hónapban, korlátlan Doqu-val. Ez a díj tovább csökkenthető, ha a kemping úgy dönt, néhány hónapra szüneteltetést vesz igénybe.

Ügyfeleink számára az új árazási logika szerint számlázott első hónap 2022. június.

FelhőMatracnál mindent megteszünk azért, hogy csökkentsük ügyfeleink havi adminisztrációs kiadásait.

Szeretnénk, hogy mindenki jobban járjon!

Nagyra értékeljük a belénk fektetett bizalmát azáltal, hogy a FelhőMatrac szálláshelykezelőt használja, köszönjük!

Szeretnénk biztosítani, hogy az árazás változása mindenki számára megfelelő legyen. Meggyőződtünk arról, hogy ügyfeleink többsége esetében a változás előnyös, és egyértelműbb, kiszámíthatóbb árazáshoz vezet, sőt, sokaknál egyenesen jelentős megtakarítást jelent majd.

Ennek ellenére tisztában vagyunk azzal, hogy vannak olyan ügyfeleink is, akik sajátos üzemeltetési modellel vagy kisebb kapacitással rendelkeznek, emiatt a fix havi előfizetési díj jelentős eltérést eredményez majd.

Ha ebbe a kategóriába tartozik, a következő néhány hónapban felvesszük Önnel a kapcsolatot, és keressük a módját annak, hogy továbbra is igénybe tudja venni a FelhőMatrac szolgáltatásait.

Bármikor megkereshet minket az info@felhomatrac.hu címen.

Ügyfélkapcsolat

Keresse bátran kollégáinkat! Nincs rossz kérdés.
E-mail: info@felhomatrac.hu
Telefon: +36 30 49 33 627
H-P: 09:00 – 17:00

Copyright © Felhőmatrac 2022. Minden jog fenntartva!

A Felhőmatrac szálláskezelőt a 7Hills Kft. készíti.

Közösség