Miután megkapta hozzáférését FelhőMatrac fiókjához, még néhány lépést meg kell tennie, hogy szálláshelye NTAK adatszolgáltatása rendben elindulhasson. Azt javasoljuk, párhuzamosan 3 ablakot nyisson meg számítógépe böngészőjében:
  • ezt a cikket,
  • az ntak.hu-t,
  • és saját FelhőMatrac fiókját.

NTAK regisztrációs szám ellenőrzése

Szálláshelye NTAK regisztrációs számát az ntak.hu-n belépve a SZÁLLÁSHELYEK menüpont alatt, szálláshelye nevére kattintva megjelenő dobozkában találja.

Az NTAK adatkapcsolat élesítése

Az NTAK “fájlcsere módszere” szerint a következő 5 lépésen kell végigmenni:

1. Szálláshelykezelő szoftver megadása az NTAK-on

Lépjen be az ntak.hu portálra. A SZÁLLÁSHELYEK menüpontra kattintva válassza ki szálláshelyét, és a megnyíló “dobozkában” kattintson a SZERKESZTÉS lehetőségre. Ekkor a SZÁLLÁSHELY ADATAI nézetben kattintson az oldal alján a zöld KÖVETKEZŐ gombra, amíg a 4. EGYÉB ADATOK nézethez nem ér. Itt az oldal alján, a SZÁLLÁSHELYKEZELŐ SZOFTVER listából ki kell majd választaniuk minket: A FelhőMatrac NTAK-modulját 7H NTAK Connector néven kell bejelölni.

2. Kérelem fájlok letöltése a FelhőMatracról

Saját FelhőMatrac fiókjában a FIÓKOM / SZÁLLÁSHELYEK menüpont alatt (a szálláshely nevére kettőt kattintva) Adja meg szálláshelye NTAK regisztrációs számát (majd a jobb felső sarokban kattintson a MENTÉS gombra) Töltse le a következő két fájlt (sárga gombokra kattintva): Authentikációs tanúsítvány kérelem letöltése (csr) Aláíró tanúsítvány kérelem letöltése (csr) 2020 Októberétől az NTAK regisztrációs számot – NTAK ADATKÖZLÉSI AZONOSÍTÓNAK HÍVJÁK! A regiszrációs szám a FelhőMatrac működéséhez egyelőre nem szükséges!
Ha böngésző ablaka alján megjelenik a következő értesítés, kattintson a Megőrzés gombra. A letöltött fájlokat NE próbálja megnyitni, mert nem kell: úgy lett kitalálva a formátumuk, hogy csak az NTAK szerverei tudják elolvasni őket.

3. Kérelem fájlok feltöltése az NTAK-ra

Az ntak.hu-n belépve a SZÁLLÁSHELY menüpontra kattintva a következő dobozkát látja. Kattintson a TANÚSÍTVÁNYIGÉNYLÉS gombra.
Az ekkor megnyíló ablak alján kattintson a FÁJL FELTÖLTÉSE gombokra, és töltse fel saját gépéről az Authentikációs és az Aláíró (Sign) fájlokat is (Letöltések között találja őket). Ha sikeresen feltöltődött egy fájl, már tud mellette kattintani a zöld KÉRELEM INDÍTÁSA gombra. Mindkét esetben a következő visszajelzést fogja látni:

4. Tanúsítvány fájlok letöltése az NTAK-ról

Maradjon belépve az NTAK ugyanazon oldalán. A kérelem indítások után néhány perccel az oldal alján lévő táblázatban feltűnik a TANÚSÍTVÁNY KÉSZ felirat. Ezt várja meg. Ekkor kattintson mindkét sorban a LETÖLTÉS gombokra. Ha ekkor böngésző ablaka alján megjelenik a következő értesítés, kattintson a Megőrzés gombra. A letöltött fájlokat NE próbálja megnyitni, mert nem kell: úgy lett kitalálva a formátumuk, hogy csak az NTAK és a FelhőMatrac szerverei tudják elolvasni őket.

5. Tanúsítvány fájlok feltöltése a FelhőMatracra

Saját FelhőMatrac fiókjában a FIÓKOM / SZÁLLÁSHELYEK menüpont alatt (a szálláshely nevére kettőt kattintva) Az oldal alján kattintson a szürke FÁJL KIVÁLASZTÁSA gombokra, és töltse fel az NTAK-tól kapott fájlokat a megfelelő sorba (saját gépén a Letöltések között találja őket). Ezután kattintson a jobb felső sarokban a zöld MENTÉS gombra. Ha sikeres volt a feltöltés, a következő zöld pipa visszajelzést fogja látni. Az oldal alján megjelenik egy kék VALIDÁlás gomb. Kattintson rá. Ha sikeres volt az összekötés az NTAK-kal, a következő üzenet jelenik meg az oldal alján. Ekkor nincs több feladata, szálláshelye NTAK-adatkapcsolata aktív.

Hibaüzenet?

Ha a 4. lépésnél hibaüzenetet kapott, vagy nem jelent meg a kék VALIDÁLÁS gomb, ellenőrizze le a következőket: Helyesen szerepel-e FelhőMatrac fiókjában az adószám? Ugyanaz az NTAK regisztrációs szám szerepel-e be FelhőMatrac fiókjában, mint amit az ntak.hu oldalán szálláshelyénél? (Ha több szálláshelye is van, a megfelelőhöz tartozó szerepel-e itt?) Kattintson jobb felül: MENTÉS. Töltse fel újra FelhőMatrac fiókjába az NTAK-tól kapott fájlokat, és vigyázzon rá, hogy azok a megfelelő helyre kerüljenek (Auth tanúsítvány és Aláíró tanúsítvány a saját sorába). Kattintson jobb felül: MENTÉS.

Copyright © Felhőmatrac 2022. Minden jog fenntartva!

A Felhőmatrac szálláskezelőt a 7Hills Kft. készíti.

Közösség