A sok kormányrendelet módosítás és kiegészítő rendelkezés erdejében nehezen tudjuk már követni mi az aktuális. Az alábbi cikkben összeszedtünk mindent, amit a jelenlegi beutazási szabályokról tudni érdemes.

Magyar állampolgárok

Bármely országból érkezve beutazhatnak, azonban 10 nap karantén kötelezettség vonatkozik rájuk. A karantén helyét belépéskor az illetékes szerveknek meg kell adni. Mentesülnek a karantén alól azok:

  • Akik üzleti vagy gazdasági célból kiutaztak, majd hazatérnek az alábbi országokból: EU tagállamok, EGT tagállamok, Svájc, Egyesült Királyság; – EU tagjelölt országok; Amerikai Egyesült Államok, Azerbajdzsán, Bahrein, Egyesült Arab Emírségek, Indiai Köztársaság, Indonéz Köztársaság, Izrael Állam, Japán, Kazahsztán, Kínai Népköztársaság, Kirgizisztán, Koreai Köztársaság, Oroszországi Föderáció, Szingapúr, Török Köztársaság, Ukrajna, Üzbegisztán.
  • Akik két negatív SARS-CoV-2 PCR teszt eredménnyel rendelkeznek.
  • Akik rendelkeznek magyar védettségi igazolvánnyal, vagy Szerbia, Bahrein, Horvátország, Montenegró, Szlovénia,Észak-Macedónia, Csehország és Törökország által kibocsátott védettségi igazolással

A Kormány a 407/2020 kormányrendeletével, valamint a járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásairól szóló 408/2020 kormányrendeletével módosította a nem magyar állampolgárok Magyarországra történő beutazásának feltételeit.

Nem magyar állampolgár

Személyforgalomban 2020. szeptember 1- jétől Magyarország területére nem léphet be, kivéve a törvényben vagy kormányrendeletben meghatározott esetekben. De mik is ezek?

A gazdasági / üzleti célú beutazás

Korlátozás nélkül beutazhat külföldi állampolgár, ha igazolni tudja, hogy üzleti vagy gazdasági céllal érkezik. IDE kattintva elérhető a kitöltendő igazolás

  • Akik bizonyítani tudják, hogy az elmúlt hat hónapban átestek a vírusfertőzésen.
  • Az itt dolgozó sportolók vagy sportszakemberek
  • A magyarországi kulturális intézmények foglalkoztatottjai
  • A teherforgalmat bonyolító szállítmányozók
  • Akik nemzetközi sportrendezvényre vagy kulturális rendezvényre érkeznek. Ebben az esetben rendelkezni kell a rendezvényre szóló jeggyel, 3 napon belül elvégzett negatív PCR teszt eredménnyel és 72 órán belül el kell hagyni az országot.

Egyéni méltányossági kérelemmel

  • Akik olyan ország által kiállított védettségi igazolással rendelkeznek, ami a védettségi igazolások kölcsönös elfogadásáról szóló kétoldalú megállapodást kötött Magyarországgal. A 7/2021. (IV. 29.) KKM-rendelet szerint Magyarország eddig Szerbiával, Montenegróval, Szlovéniával és Bahreinnel kötött ilyen megállapodást.

Copyright © Felhőmatrac 2022. Minden jog fenntartva!

A Felhőmatrac szálláskezelőt a 7Hills Kft. készíti.

Közösség