Mi az a Doqu?
A FelhőMatrac partnere az új fejlesztésű mobilapplikáció a Doqu, melynek segítségével bármely személyes okmány adatait be tudja olvasni okostelefonja kamerájával.
Miért van rá szükségem?
Szeptember 1-től minden szálláshelynek rendelkeznie kell digitális okmányolvasóval, hogy a VIZA rendszerbe eljussanak a vendégek okmányainak adatai. Ezt kizárólag olyan szálláshelykezelővel összekötött és VIZA által hitelesített programok tudják elvégezni, mint amilyen a Doqu is. Erről bővebben szakmai blogunkon olvashat.
Mennyibe kerül a Doqu?
A FelhőMatrac ügyfelei évente 18 000 Ft + Áfa díjért használhatják az applikációt egy eszközön, de ha szeretnék több telefonra is letölteni, akkor a további eszközök díja 3500 Ft + Áfa, évente.
Milyen telefonra tudom letölteni a Doqu-t?
bármilyen iOs vagy Android okostelefonra ingyenesen letölthető az AppStore-ból vagy a Google Play áruházból.
Ha ingyenesen letölthető, hol fizetek a szoftverért?
a FelhőMatrac havidíjjal együtt kerül kiszámlázásra az applikáció használati díja is. A letöltést és összekötést követő hónapforduló után számlázzuk ki az éves használati díjat.
Ha év közben derül ki, hogy további eszközre szeretném telepíteni a Doqut, akkor mi a teendő?
ugyanúgy kell letölteni az applikációt a másik telefonra is, és a korábban létrehozott felhasználó fiókkal belépni. A következő hónapforduló után kiszámlázzuk ennek az eszköznek az éves díját is, ami 3500 Ft + Áfa. Az extra eszköz használati periódusa az alap előfizetéshez igazodik, tehát ugyanakkor jár le, mint amikor az.
Hogyan kell használni a Doqu-t? 
Olvassa el részletes használati utasításunkat, ahol képekkel illusztrálva követheti végig a gyors és egyszerű beüzemelés és használat folyamatát. Ne aggódjon, nem több mint 5 perc! 🙂
Külföldi okmányokat is tud olvasni a Doqu?
Igen, a legtöbb Magyarországon jellemzően megforduló nemzet igazolványait felismeri, azonban előfordulhatnak különleges kivételek.
Nem sikerült beolvasnom egy okmányt, mi a teendő?
próbálja újra, de ha semmiképpen nem működik vigye be manuálisan az adatokat a FelhőMatracba.
Nem tartózkodom a szálláshelyen amikor a vendég érkezik, a vendégeim self check-innel foglalják el a szállást, én csak távolról irányítom a szálláshelyet. Hogyan tudok eleget tenni az okmányolvasó használati kötelezettségemnek? 
Erre sajnos a központi szervek nem adtak útmutatást, erre így sajnos mi sem tudunk megoldást javasolni.
A beolvasott adatokat mennyi időm van foglaláshoz rendelni a FelhőMatracon belül?
A Check-in hivatalosan az érkezés napján kell rögzíteni. Ha valami miatt meg sincsen lehetősége aznap ezt elvégezni, még 2 napig hozzáférhetőek az adatok, így legkésőbb addig hozzá kell adni a beolvasott vendéginformációt a foglaláshoz, különben újra be kell olvasni az okmányt.
Több szálláshelyet kezelek egy FelhőMatrac fiókból. Hány Doqu fiókra lesz szükségem?
Ahogy a Felhőmatracnál is tudja egy profilból kezelni több szálláshelyét is, ugyanúgy a Doqunál is elég egy regisztráció, amit minden aktív szálláshellyel össze tud kötni. A használati útmutatóban erre is kitérünk, olvassa el ITT.
Nem a FelhőMatrac szálláshelykezelőt használom, össze tudom kötni a Doqut más szoftverrel is?
Nem, a Doqu jelen pillanatban csak a FelhőMatraccal kompatibilis. Nézze meg az árainkat, és jöjjön át hozzánk, hátha jobban jár! 😉
Miért használjam a FelhőMatracot és a Doqut, amikor a Vendégem és a hozzá tartozó okmányolvasó ingyenes?
A FelhőMatrac rengeteg kényelmi funkcióval rendelkezik, amivel az ingyenes program nem, amivel sok munkaórát meg tud spórolni egy szállásadó. Nézze meg a részleteket, és csatlakozzon a FelhőMatrachoz, nem bánja meg! 😉
További kérdése van?

Doqu regisztráció és használati utasítás